hits

Tarmtømmingsmiddel

Advarsel: Dette er et dritt innlegg!

 

Som jeg skrev tidligere slipper jeg ikke unna coloskopiundersøkelsen denne gangen! Før en slik undersøkelse må natulig nok tarmene være fullstendig tomme! Det nytter ikke å bare la vær å spise noen dager, for det vil alltid finnes resten av mat og avføring igjen i tarmene. Såå, da må det til avføringsmiddel!

  • Første gang brukte jeg Laxabon. Drikk 2 liter utblandet Laxabon i løpet av 2 timer, samt rikelig med annen væske i tillegg. Selv om alt dette bare er væske, har Laxabon en egen evne til å fylle opp magen så det føles som den skal sprekke. Jeg brukte dobbelt så lang tid, og kastet opp en del. Jeg tror nok det er det værste jeg har vært med på!

  • Andre gangen brukte jeg Phosphoral. Det skulle være mye bedre, består bare av to doser  a' 1 glass væske. Ett skal drikkes på morgenen, det andre på kvelden. Hærregud, så kvalm jeg ble av denne! Den smakte stygt, men gikk greit å drikke. Men etter ti-femten minutter kom alt i retur! Altså klarte jeg psykisk å motivere meg selv til å drikke det, men magesekken min likte det ikke og spyttet det ut igjen. Dermed var den ene av mine to doser havnet i do, og tømmingen min var misslykket. Undersøkelsen lot seg gjennomføre, men ikke så bra som den kunne har blitt...
     

Disse erfaringene er dermed grunnen til at jeg har nektet coloskopi frem til nå. Det er helt forferdelig å gjennomgå tømmingen! Men legen min her på St.Olavs var veldig positiv til at de har både nytt tømmemiddel som er lettere og har bedre smak, samt nytt og bedre utstyr og metoder for undresøkelsen. Jeg lar tvilen komme han til gode, og har innfunnet meg med at jeg må bare gjennomføre den nå. Så er det forhåpentligvis leeeenge til neste gang!

Denne gangen skal jeg prøve en av to nye tømmemiddel:


// Citrafleet og // Picoprep

Disse to skal ha samme virkestoff og funke på samme måte, men den ene smaker sitron og den andre appelsin (Dere gjetter nok hvilke). Jeg er foreløbig usikker på hvilke av disse jeg skal ta, er ikke spesielt glad i verken appelsin eller sitron. Alle forum jeg har lest av folk som har prøvd disse sier at det er helt fantastisk i forhold til Phosphoral og Laxabon. Det er lett å drikke, smaker godt (vell vell...) og magen tåler det bedre uten at man føler at den er full. (Tydeligvis flere som har hatt samme opplevelsen som meg.)
 

Så, er det noen der ute som har prøvd disse og kan anbefale den ene eller den andre?

 

13 kommentarer

ronja

11.04.2012 kl.16:58

har ikke prøvd noen av de nye, men skal gjøre det neste gang jeg har behov for det! har alltid problemer med å få i meg det der! vil du skrive et nytt innlegg når du har prøvd et av de to og fortelle hvordan det gikk? :)

Miss HaDa

12.04.2012 kl.19:38

ronja: Jeg skal helt klart fortelle hvordan det går når jeg har prøvd ja, men hadde håpet på å få litt hjelp fra andre på hva jeg skal velge :P

kathe

17.04.2012 kl.18:33

Dette er vel kanskje litt seint å skrive men den me sitron funget kjempe bra på meg. eg ble kvalm etter andre dosen men det er mye bedre enn de to andre "gamle" typene:) lykke til.

Miss HaDa

17.04.2012 kl.19:10

kathe: Det er absolutt ikke for sent enda, jeg skal ikke bruke det før i mai :P Har god tid på å grue meg... Så tusen takk for svar! Jeg lurer litt på at sitron kanskje virker friskere enn appelsin, og dermed bedre ja :)

Roffen

18.04.2012 kl.12:12

Kan dessverre ikke hjelpe jeg heller, har kun brukt laxabon, både hjemme og på sykehuset.

Lykke til på kolonoskopien, du vet jo hva du går til, slik at du slipper å grue deg, slik mange av "førstereisende" gjør. Håper resultatet er ok, og at du kan holde deg medisinfri kjeeeempelenge. Tror det er smart av deg å ha slike målsettinger, så ung som du er :)

Miss HaDa

18.04.2012 kl.15:15

Roffen: Nettopp, jeg vet hva jeg går til, derfor gruer jeg meg! Var helt forferdelig vondt i svingene i magen, og tømminga var et mareritt... *sutre sutre* Men jeg vet jo også at det går bra da! Håper bare jeg får like mye Dormicum hos St.Olavs som jeg fikk i Tromsø ;) deilig rus ;)

Dorthe

20.04.2012 kl.13:54

Citrafleet er helt ok, og mye bedre enn Laxabon. (Sier ikke så mye kanskje, for alt er vel bedre enn Laxabon..) Lykke til med tømming og kolonoskopi.

Apropos: Da jeg fikk jevnlig Remicade snakket jeg med sykepleierne om at jeg måtte ha kolonoskopi for n'te gang, og at jeg gruet meg. De tipset meg diskret om en annen lege enn min "PAL", som var mer forsiktig og flinkere med undersøkelsen. Siden har jeg forlangt denne legen ved kolonoskopi. Det var forskjell.

Miss HaDa

20.04.2012 kl.21:24

Dorthe: Hehe, skal ikke gå mye til for å bli bedre enn Laxabon nei ;) Så jeg er egentlig positiv til dette nye middelet ja! :)

Takk for tipset du! Legen min påsto veldig hardt at de hadde nytt og mye bedre utstyr her, og var flinkere enn der jeg tok sist, sååå jeg krysser fingrene! :)

Lise

02.05.2012 kl.22:16

Har prøvd Citrafleet, gikk veldig greit å få ned :) Ikke direkte godt, men mye bedre enn laxabon og phosphoral

Miss HaDa

04.05.2012 kl.16:11

Lise: De kan vel aldri klare å lage noe som faktisk er godt, og som vi med glede drikker :P
Men fint å vite at det finnes bedre alternativer til laxabon og phosphoral!

09.03.2016 kl.00:43

Sitter hær å har tvunget i meg 1,5 l me laxabon å ente opp med å drikke å spy i samme sleng nesten, har enda 1,5 jeg skulle ha klart å tvunget i meg.. men vist jeg bare spyr det opp igjen så er jeg redd for at jeg ikke klarer det... så er blir glad for å lese dette å klarer å få motrt opp til å snakke me legen å si det sånn det er

Miss HaDa

09.03.2016 kl.21:08

Ser av klokkeslettet at du nok har hatt undersøkelsen i dag, håper det gitt greit? :)
Hadde nylig en undersøkelse igjen, den er aldri god, men fy faen tømmingen er det verste!!
Håper du får noe annet enn Laxabon senere, synes det skulle vært forbudt å anbefale det lengre, finnes bedre alternativer!

Brit yvonne moe

22.08.2017 kl.15:05

Har tatt 2 liter nuh ok med fl m tut drikke fort med vann tynn saft etter på.2 liter igjen kl 18.ikke godt nei.

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

30, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv