15 Weeks Challenge - et 3 år gammelt bilde av deg

♥ week 15: Et 3 år gammelt bilde av deg

Dette er siste innlegget i challengen min, og denne har jeg gledet meg til å skrive om. For tre år siden hadde jeg levd med diagnosen Crohns i litt over et år. Jeg hadde prøvd det meste av medisinsk behandling, uten at det klarte å få skiekklig kontroll på tarmbetennelsen min. I november/desember 2010 ble det endelig bestemt at jeg skulle på Remicade. Jeg hadde lenge sagt at medisinene ikke fungerte, og at jeg ønsker noe annet. Men det ble alltid "prøvd litt lengre" før de endelig ble enige med meg. Så dette er bildet av meg, for tre år siden:


Første dose Remicade. Jeg var dritnervøs, kjempe redd for bivirkninger, spent på medisinsk virkning, og generelt urolig. Det var også denne dagen jeg oppdaget hvor vanskelig det er å få satt veneflon på meg. De stakk og stakk, men bare bommet, til og med i albuen! Jeg haaater stikk på meg selv, så alt det styret var kanskje litt medvirkende til uroen min. Til slutt måtte de be en annen sykepleier prøve å stikke med, og da traff hun på undersiden av armen... Litt uvanlig sted, men jeg var bare GLAD for å endelig komme i gang. Behandlingen tok to timer, pluss en del forberedelser før, så jeg hadde nålen i armen i noen timer. Det ble etterhvert vondt og ubahagelig under tapen, men jeg holdt ut. Ville ikke avbryte behanglingen! Når jeg endelig var ferdig og de tok bort utstyret, hadde jeg en diger blemme under tapen! Det var denne som gjorde så vondt, og nå når det kom luft på begynte det å brenne og svi! Så dette var dagen jeg fant ut at jeg er allergisk mot den vanlige veneflon-tapen. Like greit, for det alternativet de gir meg er mye mer skånsomt når det skal rives av. 

Slik ble jeg seende ut i over en uke etter behandlingen. Kombinasjon av at jeg hadde veneflonen på underarmen med tynn hud, og blemmen jeg fikk etter plasteret. Men, dette var faktisk verdt for å få medisinen som funket på magen min! Ganske raskt etter jeg fikk Remicade begynte jeg å merke bedring, og innen 5 mnd var jeg "friskt" helt uten betennelse. Og foruten perioden med forverring jeg hadde i fjor, hvor betennelsen økte noe, er jeg fremdeles helt fri for betennelse i tarmene mine! LYKKE!

Hele challengene, med alle innleggene, kan du finne HER

♥ God jul til alle
Vi skrives på nyåret 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits