2013 på bloggen - Del 1

Januar
... startet med mye smerter. Jeg fantaserte om å kunne vri beina av kroppen, for å slegne dem bort i hjørnet til de var ferdig å verke. Smerter kan nok i noen tilfeller rote med hjernen slik som feber gjør; de rareste tanker og ideer dukker opp.  Februar
... skrev jeg et innlegg om skammen som følger med kronisk sykdom, lånt fra bloggen til Sunniva aka snuva.blogg.no 
Mitt innlegg kan leses HER

 

Februar var en måden med mye vær i Trondheim. Den ene stormen etter den andre raste forbi, og jeg kjente hver eneste en.

 


Mars
... blogget jeg ingenting :P Grunnen var nok at jeg slet videre med februar-været, og vi reiste til Teneriffe på sol-ferie! Det var fantastisk deilig å få litt varme og sol på kroppen, og selv om det var noen dager som var litt kalde hadde jeg ikke vondt i beina én eneste gang <3


April
... var tid for å få gjort noe med leddsmertene. Jeg jobbet 100% og var for det meste 100% utslitt. Allerede nå begynte jeg å tenke på å finne på noe annet å jobbe med. Men første steget var å få tilpasset forsenger til å ha i skoene på jobb. 
  

 

Jeg oppdaget også noen fordeler med å være kronisk syk, da jeg fikk innvilget fritak fra arbeidsgiverperioden. Fra nå av kunne jeg bruke egenmeldinger og sykemeldinger som NAV betalte fra første dag. Dermed kunne arbeidsgiver spare litt penger på at jeg var mye syk. Det ga meg bedre samvittighet, og gjorde meg mer attraktiv som arbeidstaker.

 

I april skrev jeg også et innlegg om en Remicade-dose. Har ingen peiling på hvor mange doser jeg har fått til nå, og det er heller ikke særlig spennende å skrive om det så ofte som før. Det har blitt til rutine.


Mai
... opplevde jeg en av flere tvungne bytter av medisiner på apoteket. De spør alltid om jeg vil bytte til et billigere alternativ, og når det gjelder medisiner på blåresept må man betale ekstra hvis man ikke vil bytte. Idiotisk opplegg. Spesielt når jeg kom hjem og oppdaget at jeg ikke kan ta den alternative medisinen fordi den innholdt laktose, noe den originale ikke gjorde. Virkelig idiotisk opplegg.

 


Juni
... kom de nye fotsengene, eller sålene, fra ortopedisk verksted. Restultatet var ikke noe å rope hurra for. Som vanlig er det enkelte problemer som blir tatt hensyn til, så de laget en såle som kulle avlaste tåleddene. Men med medisinene mine har jeg ikke spesielt vondt i dem, men heller i fotsåla og anklene. Dermed var såla ubrukelig.

 

Det var også, igjen, tid for mer Remicade. Denne gangen var første gangen jeg fikk knabbet fotskammel til beina mine. Stolene og ellers fasilitetene i Trondheim er så mye dårligere enn i Tromsø... Og uansett hvordan jeg sitter i Trondheim får jeg vondt i beina. De har en fotskammel på hele avdelingen, og den er som oftest opptatt. Men denne gangen røsket jeg den til meg med en gang jeg kom, og kunne nyte timene mine der.


// bildene er linket til de opprinnelige innleggen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits