"mat uten løk"

Jeg tror jeg har knekt matkoden! I alle fall koden for magen min. 

Jeg har lenge "holdt meg unna" løk og melk. Men jeg har ikke vært spesielt nøye på det, når jeg har hatt lyst på noe har jeg spist det. Når jeg er på besøk er det også vanskelig å være streng på maten... Men jeg har likevell vært mer eller mindre jevnt dårlig i magen hele tiden. Men nå, den siste tiden har jeg stort sett vært kjempe fin! (Bare unntaket i går og i dag, fordi jeg kjøpte milkshake på lørdag, men den var såååå goood!)

Jeg googlet "mat uten løk" en dag for å hente litt inspirasjon. Det meste av oppskrifter for mat fra grunnen inneholder en eller annen form for løk. Google-søker mitt viste ganske mange gravid-forum, hvor ammede mødre søkte råd for at ikke babyen deres skulle få vondt i magen av at de spiste løk. Og jeg ble rett og slett kvalm av mange av svarene de fikk: "bare spis løk du, de venner seg til det" - "det går raskt over" - "ingen har tatt skade av løk". Fytti grisen så ekkel det går an å være med babyene sine! Mange sier at de ikke reagerer på noe, mens andre er sikre på at de reagerer på løk. Og som ei som vet alt for godt hvor sykt vondt løk-mage gjør, synes jeg det er helt forferdelig at de vil utsette babyer for slikt. 

Uansett, jeg bestemte meg for litt siden at det var på tide å bli litt strengerer på hva jeg spiste. Jeg begynte å lese på all mat hva de inneholdt. Og er dere klar over hvor mye mat som inneholder løk? Og sukker for den saks skyld, men det fortjener et eget innlegg. 

  • Alle halvfabrikat gryteretter, sauser, supper, osv
  • pizzafyll
  • Alt potetgull som er godt =(
  • tacokrydder
  • pølser
  • karbonader, kjøttboller, osv
  • stort sett alt av krydderblandinger, all mat som inneholder krydderblandinger. 
  • Flere typer kjøttpålegg

 

Jeg har i tillegg vært streng på å kun bruke laktosefri melkeprodukter, det finnes jo så mye å velge mellom heldigvis. Jeg ble megaskuffa da jeg oppdaget at alt potetgull jeg liker å kose meg med inneholder løk. Det er kanskje ikke så rart at jeg alltid hadde vondt i magen på søndagene før... Tacokrydder driver jeg å perfeksjonerer min egen oppskrift. Er ikke helt riktig enda, men det kommer seg!

Så ja, magen har det utrolig mye bedre nå om dagen, men vi har møtt mange utfordringer i forhold til middag. Det har flere dager blitt laget to ulike middagsretter, bare for å blidgjøre den teite magen min. Regelen min gjelder alle typer løk, så er vi sikker. Så får vi bare håpe på at folk skjønner at det ikke er nødvendig med løk i alle mat... Det ville gjort livet mitt så mye enklere =P

#Crohns #kosthold 

2 kommentarer

Aleksandra

17.03.2016 kl.20:01

Jeg ammer,og får akkurat de kommentarene fra folk rundt meg! "herregud,ho reagerer ikke på fiskepudding vel?!" jo,det gjør ho,du tror vel ikke fiskepudding er 100% ren fisk vel? 😂 men poenget mitt var vel egentlig å spørre deg om du har noen enkle og litt godt forslag til løkfri middag (som jeg kan klare å kokkelere frem med trangt tidsskjema 👍)

Miss HaDa

28.03.2016 kl.22:48

Haha, det finnes faktisk fiskepudding uten løk!! ??
Men enkle middager... nei desverre ?? Det meste må lages fra bunnen av for å være uten løk. Men jeg bruker en gruppe på Facebook for kostholdet lavFODMAP. jeg følger ikke det, men siden løk er helt forbudt kommer det ofte gode og enkle erstatninger og ideer der, beste tipset jeg kan komme med ?

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

28, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits