Klubb, kålruletter og andre baller...

Faen, så lei jeg er nå! Jeg hadde tenkt at jeg ikke skulle klage mer på maten her, men jeg velger heller å vie et helt innlegg til det!

I dag var det klubb og duppe til middag. Det sto ingenting merket og ingen andre alternativer, så jeg serverte meg av det som sto framme. Sausen (som kanskje er det som heter duppe?) smakte kraftig av brunost. Jeg spurte om de hadde en annen saus jeg kunne få, men jeg skulle baaare spise av den som sto der, den var ikke laget på melk....! Det nådde faktisk toppen min, jeg gidder virkelig ikke mase og klage mer når de uansett ikke er kvalifiserte til det de holder på med!

100gram melk inneholder ca 5gram laktose. 100gram brunost inneholder ca 40gram laktose! Ser dere forskjellen? Forlanger jeg for mye av en helseinstitusjon, når jeg forventer at de har litt peiling eller undersøker mer når jeg har gitt beskjed om at jeg må ha laktoseFRI mat?

Så middagen min i dag besto av noen biter kålrot, bacon og flatbrød. Flatbrød er 90%fullkorn, og kålroten var bare toppen av alle de andre grønnsakene og fruktene jeg har spist denne uken for å få i meg nok næring. Men nå i dag er magen dårlig, fordi jeg tåler ikke _for mye_ fullkorn eller grønnsaker.

Stedet her reklamerer sååå fint på hjemmesiden sin at de har kvalifisert kjøkkenpersonell som kan lage og tilby de fleste dietter og ellers kostholdsbehov. My ass! Jeg vet ikke en gang hva klubb er for noe, men ekkelt var det! Tørt og klissete, uten noe smak. Hadde jeg fått saus på hadde jeg kanskje klart å spise, men ikke alene.

Til nå har det oppholdet her gitt meg treningsveiledning, isbehandling, vondt i ryggen, dårlig mage, dårlig matlyst, dårlig humør... Dette kunne jeg helt fint ha fått til hjemme med veiledning hos fysioterapeut der... I morgen skal jeg hjeeeeem på permisjon (og spise taco, en feit burger, pølser, pasta, grillmat, pizza, og SAUS!) så må jeg tilbake i neste uke, men deretter har jeg ingen planer om å bli her særlig lengre! Det innlegget her fortjener heller ingen bilder, faktisk!

#leddgikt #rehab #kurbad #artritt #crohns #IBD #mat #kosthold #gamlinger #trening #helse

Én kommentar

Anne Granberg Svensen

09.05.2014 kl.13:49

Det derre kurbadet ditt høres skikkelig kjipt ut - må si jeg syns du er tøff som har holdt ut hele uka, og returnerer dit etter helgepermisjonen. Jeg hadde nok reist i forgårs;) Men seriøst- har de ikke en annen plass om passer bedre til deg ? Eller at du får være med de unge?

Miss HaDa

13.05.2014 kl.16:14

hehe, jeg fikk mulig til et fagtilbud hjemme i Trondheim, men da var det bare trening eg gang i uka og ellers ingen oppfølging. Jeg ønsket det mer intensivt, og muligheten for kostholdsveiledning...der får jeg jo absolutt ikke her! Men nå er jeg nå i gang, skal avslutte det hele neste uke så det virker mer overkommelig nå. Men man skulle tro det fantes noe bedre for unge, det burde i alle fall det!

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits