Dag 4 på kurbad

Bare 1 (EN) dag igjen til helg, og permisjon!! Jeg gleder meg som et barn på julaften.

I dag gjorde jeg en øvelse med ergoterapeuten, eller egentlig i går men i dag har tenkt mer igjennom, som kalles for energi-sortering. Jeg startet med å skrive opp alle mine gjøremål i en gjennomsnittlig dag. Deretter skulle jeg markere rødt for det jeg følte stjal energi, og grønt det jeg følte ga energi.

Dette var for å få en høvelig oversikt over hva jeg gjør, og hvor mye av dagen jeg føler er energi-stjelende. Neste steg er å fylle inn et hjul/kake med stykker for å illustrere hvor mye tid av døgnet jeg bruker på de ulike punktene. Den skal gi en bedre oversikt over hvor mye jeg faktisk hviler i forhold til aktivitet. Akkurat dette har jeg grublet mye på i dag, og forsøkt å finne ut av hvor mange timer jeg faktisk bruker på ulike aktiviteter. Alt dette skal visst være en metode for å se hva jeg bruker energi på, hvor mye og når jeg hviler, og bli mer bevisst på hvor nye hvile jeg trenger forran/etter aktiviteter for å ikke bli for sliten.

I dag er nemlig et veldig godt eksempel på min fatigue, eller slitenhet. Jeg hadde siste aktivitet klokken 13.30, som egentlig bare var å ligge på en benk med is på anklene. Deretter spiste jeg middag, og har ligget på sengen siden da. I går skjedde det sammen, men da sov jeg jo tre timer.. I dag har jeg fortviler holdt meg våken, men det har verket og slamret i alle ledd. Og bare det å skifte liggestilling måtte jeg planlegge før jeg gjorde det. Nå i kveld har jeg ikke vondt lengre, men er matt i hele kroppen. Dette er vel egentlig å forvente siden jeg faktisk har trent hver dag denne uken. Nå håper jeg bare på, men som ingen her vil gi meg svar på, at fortsatt trening vil gjøre at jeg til slutt kommer over kneika og orker mer anstrengelser før jeg ramler sammen. Alle sier bare at det er jo det vi håper på, men ingen kan si at det er akkurat det som feiler meg. Og det frustrerer, for akkurat det visste jeg før jeg kom hit. Men om ikke bør jeg i det minste få en skikkelig sprettrumpe av oppholdet her, jeg går generelt mye mer enn ellers, går trapper og trener nye lår. Så det er jo positivt.

Ellers, så vises det ganske tydelig om rommet mitt har blitt vasket mens jeg trente... Nei, jeg er ikke særlig ryddig av meg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits