Dag 6 på kurbad - treningsprogram

Sååå ubeskrivelig godt det var å være hjemme i helga! Fikk shoppen en del, plantet sommerblomster og ellers bare slappet av! I går tok jeg toget tilbake til kurbadet for en liten uke. Det kjentes egentli bare kjipt å komme tilbake i går. Så bare serie på nettbrettet og la meg tidlig.

Sov utrooolig dårlig natt til i dag, alt for dårlig plass i enkeltsengen her, enda jeg deler seng med en 185cm stor mann hjemme... Men jeg kom meg da opp til frokost, og gikk deretter i treningssalen. Startet dagen med "avspenning", og det morsomste med hele den timen er når vi alle skal komme oss opp fra gulvet etter å ha ligget strak ut i 20 min!! Haha, det er mye grynting, streving og knekking i stive kropper og ledd!

Deretter gikk jeg gjennom treningsprogrammet fysioterapeuten har satt opp til meg. Jeg har to program, ett for å tøye og trene ankler og legger, og et for å styrke opp kroppen min igjen. Jeg liker det siste best, det jeg trente i dag.

Jeg gjør mange øvelser på ball, og heldigvis er jeg stort sett alene inne på treningsrommet mens jeg holder på... Tipper og ruller rundt sikkert like nye som jeg faktisk trener! Men det gjør jo også at jeg får brukt mye flere muskler, øvd litt balanse og kjerne muskulatur. Jeg skal blir sterk igjen!!

Det jeg også liker godt men mine treningsprogram er at de fokuserer mest på å bruke enkle hjelpemidler, slike jeg lett kan ha hjemme og få trent uten å måtte dra til studio. Det er jo mest derfor jeg er her, for å lære å trene riktig videre hjemme.

Så må jeg bare nevne maten helt til slutt i dag, det var fiskekaker til middag i dag!! (Måtte først få de til å sjekke om det var løk i dem, for det visste de ikke...) Men jeg tok meg selv i å spare på fiskekaken jeg hadde på fatet, spiste først masse potet og vann for å kunne nyte fiskekaken til slutt.. Helt til jeg kom på at jeg har jo litt å ta igjen for all maten jeg ikke spiste forrige uke! Så da hentet jeg meg tre fiskekaker til, og rullet nærmest tilbake til rommet, hvor jeg sov i to timer!

#leddgikt #rehab #trening #kosthold #artritt #crohns #IBD #kurbad

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits