Dag 7 på kurbad - skoene mine

I dag har jeg drukket alt for lite vann kjente jeg akkurat nå... *henter mer vann*. Årsaken er så enkel at vannet her smaker pyton, så det går bare å drikke når det er iskaldt direkte fra springen. Og siden jeg trener hver dag har jeg nok behov for ekstra vann enn vanlig... Får skrive opp drikkepause i timeplanen min!

Hadde evalueringsmøte i dag, og hjemreisedag ble fastsatt! Jeg skal være her resten av denne uka, og onsdag-fredag neste uke. (Må være hjemme mandag og tirsdag fordi det er tid for mer Remicade.) Tiden her blir da 3 uker, som det var nevnt i begynnelsen og som i forrige uke virket helt forferdelig uoverkommelig. Men i dag kjennes det helt OK. Jeg skal også hjem en tur i morgen kveld, så uka virker ikke så lang. Kan jo også ha noe med at det var pølser til middag i dag. Virker som de samler all drittmaten på samme uke...

Det kan også virke som at oppholdet her føles lettere fordi treningen begynner å gi resultat, allerede! Jeg nå trent i 6 av 9 dager, og akkurat nå har jeg ingen smerter! Er helt motbydelig støl i hver eneste muskel, men ikke slik verk jeg har pleid å ha tidligere! I dag hadde jeg også balansetime for tredje gang, og balansen har blitt betraktelig bedre. Første dagen var jeg dårligere enn gamlingene, i dag måtte jeg og en til få nye utfordringer!

Men tilbake til overskriften, sko er utrolig vanskelig! Jeg leter meg gal etter pensko uten hæl, og som ikke er ballerina eller kjærringsko...for det virker som man bare er pen i høye hæler... Tidligere sukket jeg her på bloggen over problemet med å finne gode sko å bruke på jobb. Det ble disse:

De sorte til venstre. De måtte være gode på foten, lette å ta av å på raskt, små slik at jeg kunne sitte med de på på gulvet, og samtidig dempe belastningen når jeg gikk. Og disse klarer faktisk alt! Jeg bruker de som innesko her mellom rommet og spisesalen/fellesområder. De er laget av flettet strikk, så de er veldig fleksible. Og ikke like tette som joggesko. Hælen kan enkelt legges ned slik at de blir som slippers, for hurtig av-og-på-hopping, men sitter også godt på hælen når jeg har de vanlig på. Sålen er litt lavere forran enn bak, noe som i alle fall gir meg bedre posisjon på ankelen, og enklere å gå. Disse skoene er helt fantastiske, fant de helt tilfeldig på vanlig skobutikk til helt vanlig pris.

Disse nydelig rosa i midten er treningsskoene mine. Av merket Nike, kostet skjorta, men demper på akkurat de riktige stedene! De er så gode at jeg gjerne skulle brukt de hele tiden, men siden de var så dyre er de forbeholdt innebruk slik at jeg også kan bruke dem hjemme. På skikkelig vonde dager er disse gode å ha på når jeg lager middag. Å stå rett opp og ned på hardt gulv er utrolig smertefullt, men da er disse som skyer!

Og til siste de grønne uteskoene. Jeg innså til slutt at converse og støvletter egentlig ikke egner seg for meg hvis jeg skal gå mer enn fra døra til bilen... I en drømmeverden hadde jeg hatt et til par av de rosa, men disse duger. De er av merket Adidas, kjøpt på obs! sport, barneavdeling! Skoene har akkurat samme fasong og farger som til voksne, men koster omtrent halvparten. Og når barnestørrelsene går opp til 39 og jeg bruker 37, er valget ganske enkelt. Disse er ikke noe fancy med, men har tykk såle og demping i hæl, beregnet på løping, så de demper akkurat nok. Jeg får vondt etter en shoppingsrunde med disse også, men absolutt mye mindre enn med converse...

Så, det er skoene mine. Har fått spørsmål tidligere om hva som funket best for meg, så her er svaret. Mest mulig demping er egentlig det jeg er ute etter. Har ikke fått noen faglig hjelp og vet heller ikke om det er det riktige å gå etter, så dette er ingen anbefaling.

#leddgikt #artritt #crohns #IBD #rehab #trening #kurbad #smerter #sko #joggesko

2 kommentarer

prinsessen

13.05.2014 kl.16:14

Ahhh så fine sko du har!

Vinn MASSE sminkeprodukter på bloggen min nå, om du vil delta <3

Ha en fin, fin dag <3

Trine J. Graff

14.05.2014 kl.12:08

JegSliter også med å finne gode litt pene sko. Gikk med heler i konfirmasjonen til min nevø, og hadde det grusomt dagen etterpå. Lærer aldri vet du :-) Ønsker deg et fortsatt fint opphold.

Miss HaDa

14.05.2014 kl.13:58

Trine: hehe, nei man vil jo være litt fin! Jeg skal i bryllup til sommeren og har kjøpt kjole som går helt til gulvet. Dama på butikken mente lengden ble bra bare jeg kom meg opp på stilettene...! Men jeg tror heller jeg lar kjolen være så lang, så kan jeg ha ullester under ;)

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits