Dag 8,9 og 10 på kurbad - resultater!

Jeg hadde tenkt at jeg skulle skrive litt og fremgangen min og gode resultater...men akkurat nå er jeg så sliten at jeg knapt orker å reise meg... Det var jo slik i forrige uke også, det går veldig bra på begynnelsen av uken, men så etter noen dager er jeg rimelig tappet.

På onsdag, dag 8, var jeg i alle fall litt høy på meg selv... Jeg hadde masse energi, øvelsene gikk lett, jeg la til mer belastning og flere repetisjoner. Jeg var så strålende fornøyd med at jeg merket framgang så raskt!

Torsdag hadde jeg vært hjemme på natten, så kom tilbake hit på morgenen. Da merket jeg at det nok ikke var så lurt med den ekstra belastningen dagen før, jeg var helt ferdig. Sov noen timer på formiddagen, og gjorde ingenting før jeg hadde time med fysioterapeuten kl 13. Men jeg gjennomførte også treningsprogrammet mitt på kvelden, om enn noe forkortet og enklere.

I dag er det samme visa. Jeg sov godt natt til i dag, men kreftene mangler bare. Jeg har vært på en balansetime, og gjort øvelsene mine, så nå ligger jeg som et slakt på sengen. Har en time med fysio nå snart, og skal avslutte uken og starte helgen med varmebehandling. Det er i grunnen greit!

Men uansett hvor sliten jeg er nå og hvor utrolig tungt det er å komme seg opp av sengen nå, så ser jeg en utrolig framgang! Forrige uke var jeg ødelagt allerede på onsdag. Denne uken klarte jeg helt til torsdag! Jeg har også måtte øke belastning/repetisjoner for å merke at jeg blir sliten. Og jeg har nesten ikke vondt i leddene!!!! Er så klart en del stiv, og verket litt i dag, men langt i fra så ille som før.

Fysioterapeuten nevnte noe i går, som hjalp til med å få meg opp i dag. Hvis jeg bare hadde vært full av energi her, og aldri fått disse dagene, så hadde jeg ikke trent nok! Jeg er jo her for å bli sterkere og klare mer, så hvis jeg aldri pusher over grensen kan jeg heller ikke vite hvor grensen er eller om jeg klarer å flytte den. Hadde jeg besvimt eller noen slikt, eller fått sterke smerter som brukte lang tid på å gå over, så hadde jeg pushet for langt. Men slik jeg er nå er perfekt. Så nå skal jeg bare fortsette på samme viset, ta det litt roligere de dagene jeg er sliten, men så legge på de dagene jeg klarer det. Jeg har også laget meg noen treningsmål, men de er så langt fram i tid at jeg tenker å ikke dele den enda...

Men jeg deler et (noe utydelig) bilde fra mølla, jeg gikk 1,5km på 20 min. Det er utgangspunktet mitt, så målet for neste uke er å klare litt bedre.

I ettermiddag drar jeg hjem på langhelg, skal ha Remicade på tirsdag, og det skal bli sååå godt å sove hjemme!

#leddgikt #kurbad #trening #crohns #IBD

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits