Historier fra Dagenheten - St.Olavs

I går og mandag hadde jeg permisjon fra kurbadet for å få påfyll med Remicade. Siden dette nå har blitt rutine, og jeg ikke har noe spennende å fortelle fra min behandling, tenkte jeg heller å dele med dere noen historier fra i går.

Jeg har flere ganger tidligere klaget over St.Olavs Hospitals behandling av taushetsplikten, da alle pasientene på Dagenheten sitter på samme rom gjennom behandling og samtaler med lege og sykepleier. Alle på rommet kan høre hver minste detalj, og i går tok det virkelig av:

En gammel mann kommer inn på avdelingen med to damer til følge. Han hadde hatt koloskopi, og legene hadde vært svært fornøyd med tømmingen hans! En av damene, som jeg etterhvert antok var kona, snakket nye i telefonen. Høyt. Blandt annet ringte hun til noen for å fortelle at mannen var ferdig, og at de nå måtte sitte på en dagligstue i noen timer. (Nei, det et et behandlingsrom.) Her var det god plass, kaffe og te, så det var baaare å komme hit å vente sammen med dem. (For vi var jo ikke flere pasienter der, neida...) Tror det var innom tre ulike personer "på besøk" til dem på de to timene jeg var der...

En ung mann kommer inn og ser nærmest ut som et spøkelse... Han er dårlig, har hatt mye feber, og dårlig effekt av medisinene. Legene ønsker å fortsette litt til og se det an... Men han skal få jern i dag for å få opp blodprosenten, den var lav!

En litt eldre mann, kanskje rundt 30, kommer for å få Humira. Forhenget blir trukket for, slik at jeg ble sittende gjemt inni hjørnet. Men jeg kjente veldig godt igjen lyden av Humira-pennen som ble utløst, og tenner som ble bitt sammen! Jeg er veldig glad for at jeg ikke tar det lengre! Sykepleieren spør hvordan det går, mannen svarer at han bør operere for å få bort det værste. Men det har han ikke råd til før i november ca, når han har jobbet seg opp sykepengerrettigheter igjen... Nå var han på uke 2 av 26. Stakkars mann! Tenk å vite at operasjon kan gjøre deg bedre, men da blir han sykemeldt en stund, så da må han bare slite seg gjennom 6mnd i arbeid med smerter og det som verre er... Hurra for det fantastiske systemet vi har i Norge!

Neste var da en ung jente som jeg først trodde hadde et stort fødselsmerke i panna. Men når sykepleieren kom og møtte henne ble hun helt forferdet og lurte på hva som hadde skjedd! Jenta, som jeg tror var under 18 år hadde blitt slått ned og banket bevisstløs av en mann hun ikke kjente! Hun var nå sykemeldt, og hadde mye smerter i hodet og ansiktet. Hun skulle egentlig ha Remicade, men legen ønsket å vente til skadene i hodet hennes var bedre. Hun skal derfor tilbake til Dagenheten neste uke.

Så var det jo meg da. Som bare svarer sykepleieren helt kort. Hvordan går det? Bra. Mye dårlig? Nei, ikke mer enn vanlig. Jobber du nå? Nei, sykemeldt. Blodprøvene er fine, her skal du få medisin. Takk takk. Får som vanlig ikke snakke med lege, men føler heller ikke at jeg trenger det lengre. Så lenge jeg får medisinen min, og jeg ikke reagerer på den, er jeg bare glad til. Gruer meg til den dagen de bestemmer at jeg ikke får den mer... Krysser fingrene for at det til den tid har blitt forsket fram en super-medisin, for å gå uten funker nok ikke enda...

Et lite bilde fra behandlinga, med nye sko! Jeg har gitt opp lidenskapen for pensko, nå blir jeg nesten i like godt humør av å kjøpe nye joggesko.

#sykehus #sykdom #medisin #Remicade #artritt #leddgikt #Crohns #IBD #taushetsplikt #StOlavsHospital

Ingen kommentarer

Hedda Ludvigsen

14.08.2014 kl.07:28

Har IBD jeg og, nettopp fått stomi :) Er intressant å følge med når man får de

remicade infusjonene. Er ikke mye annet å gjøre da. Håper du tåler remicaden godt :)

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

27, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits