Endelig råd mot soleksemen!

Anbefaling

Plutselig, og helt uventet ble jeg for noen år siden angrepet av soleksem! Som dama på apoteket sa, "hvordan har du fått til dette i april i Tromsø?", men hun var heller ikke i tvil. Det illrøde utslettet på hele overkroppen min var nok soleksem. Jeg ble sendt hjem med masse kortisonsalver og allergimedisiner. Disse virket ikke. Siden da har jeg prøvd ut det meste! 

I fjor vår stakk jeg til legen, HJELP! Han lo litt, fortalte som sin slektning som var neger men likevel fikk soleksem. Noen får det bare. De vet ikke hvorfor, eller hva det kommer av. Men det legen anbefalte meg var å ikke etterbehandle, men å forebygge. Så i fjor startet jeg alle solskinnsdager med allergimedisin, og smurte meg med faktor 50. Jeg prøvde kremer, oljer, spray, you name it. Likevell ble huden irritert og kløende, og jeg fikk eksem på kjeven og rundt ørene. Der er det vanskelig å dekke til også.

Men nå er redningen her! Helt tilfeldig ble jeg tipset om denne solkremen av en kollega. I år har jeg kun brukt den, Soltan sensitive, sammen med solpudder fra bareMinerals, og jeg har ligget nesten naken og solet meg. INGEN soleksem!

Soltan sensitive er en "Hypoallergenic Suncare Lotion". Når jeg leser bakpå flaska står det ingen ting spesielt på den norske delen. Men på engelsk står det at denne skal motvirke allergi når det ikke er mulig å unngå solen. Denne solkremen er altså laget for å motvirker soleksem. En av teoriene bak soleksem er at huden reagerer på solen i seg selv, samt på virkningen av ulike kremer/parfymer på huden når solen steker. Så selv om jeg før brukte faktor 50 og dermed skulle vært godt beskyttet, har den solkremen egentlig bare vært med på å lage soleksem. Så er det jo bare et pluss at kremen i seg selv er mye mindre klissete enn andre solkremer. Trekker raskt inn i huden, og føles ikke fet. Den er også vannresistent, så kan fint brukes på stranda. Den er uten parfyme, og uten andre skadelige stoffer. 
Sammen med kremen, eller på dager hvor jeg ikke trenger beskyttelse på så store områder, har jeg brukt pudder fra bareMinerals. Det er en genial liten boks, men innebygd kost. Jeg åpner den, buffer litt med hånden for å få pudder opp i kosten, og påfører det som annet pudder. Den beskytter med faktor 30, og for både UVA og UVB. Super praktisk å ha med i vesken. Siden jeg før fikk lett eksem på kjeven og rundt ørene regnet jeg med at det var fordi disse partiene var vanskelig å smøre godt nok, eller ble gnikket av raskt. Derfor er pudderet genialt å bruke. Jeg unngår samtidig å bli glinsete og ekkel som av kremer. Den kan brukes på hele kroppen og ansiktet.Så nå er jeg virkelig klar for denne sommeren! I morgen reiser vi på ferie, og jeg gleder meg stort til å bli brun i år! Snakkes!

2 kommentarer

Cecilie

03.07.2014 kl.13:14

Hei.

Er også plaget med soleksem, får det spesielt i ansikt brystparti, hals armer og kan få det over hehe kroppen enkelte ganger.

En påske jeg var på ski ble jeg hardt rammet, føltes som hele ansiktet sprengtes av eksemet.

Fikk utslett over hele kroppen selv om det var bare ansikt som ble eksponert for solen.

Men nå skal jeg teste ut dine råd, har en mistanke om at div solkremer forsterker soleksem utbrudd. Har brukt vichy faktor 30/50.

Celine Smith

11.04.2016 kl.23:06

Bra råd! :-)

Skriv en ny kommentar

Miss HaDa

Miss HaDa

28, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits