januar 2013

Skulle ønske jeg var en barbie-dukke...

...Nei, ikke på grunn av utseende ( jeg er flott uansett jeg!), men jeg satt akkurat og tenkte at jeg skulle ønske jeg bare kunne vridd beina mine oppover ved hofta, og så ta de av. Så kan de bare ligge i et hjørne og verke seg ferdig alene. For nå har jeg så vondt! Men så er det egentlig ikke direkte vond. Det bare verker... Men når det er konstant, og ingen sitte- eller liggestillinger er gode, og paracett ikke virker lengre, da kjenner jeg at jeg snart blir gal! Sur blir jeg også, stakkars kjæresten <3


// bildet er linket

Men sånn ellers, så har jeg det bra! Ser jo at jeg ikke har blogget på lenge lenge, men det er fordi jeg egentlig ikke har hatt noe å blogge om... Det er jo grenser for hvor spennende livet mitt kan være!?

Jeg var nylig til vurdering hos fysioterapaut på sykehuset. Der tegnet hun litt på meg, og jeg måtte bøye og tøye, strekke og løfte. Hun vurderte da at jeg har veldig fin holdning, ingen stygge eller skjeve ledd, og god bevegelighet. Jeg er litt stiv i ene hofta, og litt stram i korsryggen. I følge henne var det nesten forventet at jeg skal ha vondt i ryggen med den diagnosen jeg har, selv om legene mente at dette ikke var riktig. Men nå skal jeg i alle fall fått tatt røntgen av ryggen, så får jeg om ikke annet utelukket grunner til at det gjør vondt der også. Jeg er også henvist til å få tilpasset såler for å ha i skoene, som kanskje vil dempe noe... Noen som har erfaringer med det?

Men selv om jeg ikke er det verste tilfellet fysioterapauten har sett, har jeg fortsatt smerter og betennelse i diverse ledd. Legene mener jeg er i remisjon på leddene også, som vil si at jeg nå er så bra som jeg kommer til å bli. Skal fortsatt knaske piller på ubestemt tid, i tillegg til å fortsette med Remicaden. Så lenge det i det minste kan dempe smertene er jeg fornøyd med det. Så nå starter jobben med å lære seg å leve med dette...også.

Magen har oppført seg fint siden jeg startet på Remicade igjen i juni. Så jeg er altså frisk så lenge jeg får medisin... Så er spent på hvor lenge legene på gastro vil gi meg medisinen jeg trenger, og hva som evetuelt skjer etter det... 

Nå jobber jeg 4 dager i uka, altså 20% sykemeldt. Den går ut denne uken, så er spørsmålet hva jeg gjør etter det. Jeg er ivrig etter å komme i gang i 100% igjen, for å kunne opparbeide ny rett til sykepenger, og ikke minst ha muligheten til å bruke egenmelding. Teite regler vi har altså! Men, akkurat i dag kjenner jeg, at jeg gleder meg syyykt til sykedagen min på fredag. I perioder som dette er den gull verdt! Særlig siden været i Trondheim oppfører seg passe schizofrent, veksler mellom frost og regn hver 5.minutt, virker det som. Nei, nå går jeg og legger meg, med beina høyt!

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits