februar 2012

Kontroll på medisinsk dagenhet #16

I dag kom jeg meg endelig til sykehuset og fikk satt min SISTE dose Remicade!!

Selv om antibiotikakuren var ferdig forrige uke og jeg følte meg ok etter den runden, har jeg igjen blitt dårlig. Kroppen er rett og slett utslitt. Så jeg dro til St.Olavs og tok blodprøvene i går, bare for å slippe å kanskje ta en hel dag fri i dag som bare ble bortkastet. Jeg hadde fortsatt forhøyet CRP, men de ville uansett at jeg skulle komme og snakke med legen om det å slutte på behandling. Så i dag troppet jeg opp da, veldig delt med hva jeg tenket og ønsket. Ville jeg absolutt ha denne dosen? Hadde det noe å si om jeg sluttet i november, eller om jeg fikk én dose til?

Jeg og legen ble i alle fall enige om at CRP'en min ikke var så høy at den hadde noen betydning i dag. Det kunne være flere årsaker til den. Calprotectin-prøven som jeg sendte inn i november var...NORMAL! Enda så dårlig som jeg følte meg da, så det er absolutt et bra tegn! Videre mente legen at vi kanskje ikke skulle slutte momentant, men heller øke intervallene på dosene, og ta en koloskopi. "Tjaaaa........det er jo kaanskjeee en mulighet" svarte jeg. Men poengterte at begge de siste to dosene mine har blitt utsatt, og at det dermed har vært økt intervall på hver 10. uke, og ikke hver 8. uke som før. Legen så litt på meg, smalnet litt i øynene. Beveget litt på hodet og tenkte nok hardt, før han kastet penna si på bordet og sa at han så på meg at jeg var så motivert til å slutte nå at en skopi ikke ville ha noe å si for meg! Så lenge calprotectin-prøvene er normale og jeg føler meg fin så ville det ikke ha noe å si hva han fant inne i magen min. Han hadde ingen tro på at jeg kom til å ta de eventuelle pillene han hadde gitt meg etter avslutting av Remicade. Så det ligger nok tykt utenpå meg dette da. Jeg ønsker virkelig å bli medisinfri. Og jeg har virkelig tro på at kroppen min tåler det nå! Og det trodde så klart legen også, ellers hadde han ikke godtatt det så lett, sa han. Men jeg skulle ha en siste dose i dag da, før jeg slutter.


Dagens veneflon-arm!
Siden jeg ikke lengre tåler veneflonplasteret her heller fikk jeg i dag silikontape. Var litt ubehagelig plassering, ble en kraftig knekk på veneflonen så jeg måtte sitte med albuen RETT utstrakt hele timen. Og det er ikke så lett som det høres ut nemlig. Men oj, så deilig når de skulle rive av tapen igjen. Kjente virkelig ingenting, og huden min er helt fin under! Fine saker det der. Men sikkert dyr...

Planen fremover nå er selvsagt å holde meg frisk! Kanskje først bli frisk av alle barnehagebasseluskene...men dere skjønner hva jeg mener! Jeg skal sende inn calprotectin-prøver med jevne mellomrom for å følge med. Så blir jeg innkalt til poliklinikk om 3-4 mnd for oppfølgingssamtale.

Dermed kan jeg snart kalle meg ex-Remicade-pasient! =D

Men jeg vil selvsagt fortsette å blogge om hvordan det går nå da. Det er jo faktisk ingen som vet om det går bra å slutte på medisinene. Også har jeg jo fortsatt planen om å prøve ut kosthold... Snart! Men først feires dagen med Nidars jubileumspose med Bamsemums Banan!! Himmelsk god! Stikk inn på facebook og stem alle sammen!

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits