mars 2012

Første milepæl - 8 uker

Jepps, da har jeg nådd mitt første mål, har gått 8 uker uten medisin. Som i prinsippet vil si at jeg frem til nå ikke har vært "uten" medisin, siden behandlingsintervallet på Remcaden min var på 8 uker. 

Samtale på poliklinikk for fordøyelses- og leversykdommer #1

Jeg er nå overført fra dagenheten til poliklinikk, som vil si at jeg ikke lenger er en behandlende pasient men kommer til lege for oppfølgingssamtaler. Derfor er det desverre ingen fine bilder i dag.

Samtalen i dag løp som forventet, jeg er jo enda innenfor behandlingstiden på forrige Remicadedose, så jeg har det bare flotters. Ingenting å snakke om på timen i dag altså. Alle blodprøvene var fine. Litt forhøyet CRP, men det har jeg hatt helt siden november, og ikke så rart når jeg alltid har ørebetennelser og halsbetennelser! *sutre sutre*  Også har jeg lav folat, så skal starte opp med folsyre tabletter igjen. Tok de en periode i fjor også. Vet ikke helt hvorfor akkurat folatet er lavt, men det har nok noe med at tarmene mine ikke fungerer som hos alle vanlige friske mennesker. 

Så nå starter det for virkelig, NÅ kan jeg kalle med medisinfri. Intill videre... legen snakket veldig varmt om ulike 5ASA medisiner de tydeligvis har lyst til å sette meg på... Også slapp jeg f*an ikke unna koloskopien likevel. Siste gang på dagenheten sa han at jeg ikke trengte skopi, mens i dag hadde legeteamet bestemt at de ønsket å sjekke tarmene mine likevell. Jeg er sikker på at gastroleger har perverse interesser altså, men de om det. Er man først Superwoman fortsetter man med det selv uten medisiner, så jeg takler den også.. En gang til våren.

Neste samtale er i september faktisk. Litt skummelt, har ikke gått så lang tid mellom legebesøk på over 2 og 1/2 år... Deilig, men også litt skummelt ja! Men, så klart skal det gå bra, jeg SKAL bli medisinfri!

Usynlige sykdommer - provoserende?

Hovedoppslaget på vg.no per nå  handler om unge uføre. Torstein Lerhol står frem som stekt funksjonshemmet og arbeidsledig. Han kritiserer andre unge som er uføretrygdede uten å egentlig trenge det.

"Når jeg da ser ungdom som uføretrygder seg for småting, da blir jeg ordentlig forbanna."

"Om du knekker foten, så kan du fortsatt kjøre rundt i rullestol og gjøre litt."

Han fremstår rett og slett arogant! Han har en så tydelig sykdom at alle oppfatter han slik han er, og godtar at han bare ligger på rullestolen sin og mottar trygd. Men hvilken rett har han til å mene at andre er mindre syke enn han, bare fordi det ikke synes like godt?

Nå er jo jeg i full jobb, og er så utrolig glad for det! Jeg har ikke alltid vært i stand til det, og mitt største ønske er at jeg skal klare det leeenge. Men jeg vet  jo aldri... Jeg vet også at flere med samme sykdom som meg er uyføretrygdet, og flere er så kalt "ung ufør" - altså de som Torstein rakker ned på. Er de bare late da?

Jeg synes han kan ta seg ei bolle, og drite i å uttale seg om et liv han ikke har noen forutsetning for å forstå! 


Hvordan kan usynlige sykdommer blir mer synlig,
slik at vi også kan få oppleve aksept?

// vg.no

Bretter eller krønsjer du?

Det er faktisk ikje bare tull at vi med dårlige mager er opptatte av mykt dopapir!

I følge urolog Einar Christiansen er det stor sammenheng mellom skader og ubehag i endetarmen, og kvaliteten på dopapiret. Generelt mener han at MYK er BEST!

 

link til video på tv2.no

Tv2 Hjelper deg har derfor, så klart, testet dopapiret for oss, og jeg må si jeg er overrasket over at Lambi bare havnet midt på treet! Men her i huset handles det inn Serla Maximeter, som fikk terningkast 5, fornøyd med det. Da kan vi vel trygt fortsette å bruke det.

Så da er spørsmålet, bretter eller krønsjer du?

// tv2.no

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits