mai 2012

SuperWoman rakner!


SuperWoman-kostymet mitt holder ikke form lengre... 

Men, så føler jeg meg jo ikke så topp for tiden heller da...

Håper på å komme sterkere tilbake snart,
må bare finne meg en ny drakt først ;) 

 

(PS. Hørte endelig fra sykehuset i går, og skal til koloskopi på tirsdag! Nå skjer det ting!!! =)

Slik var min 17.mai

Jeg vet ikke hvor mange som faktisk er interessert i hvordan min 17.mai var, men har obersvert at det var fryktelig populært å bloggen om denne dagen. Så da vil jo jeg også! Og spesielt fordi jeg baket kake som takk til de vi var invitert på frokost og middag til. Jeg er sykt stolt over meg selv for den kaka, og fordi det var et jævla styr å lage den, og at jeg aldri, aldri kommer til å lage slik igjen, må jeg legge ut litt skryte bilder:
Dette er da "cake pops", som egentlig skal være på pinne, men som jeg laget slik. Dette er kake blandet med glasur, trykket sammen til boller, dyppet i smeltet sjokolade og rullet i farget sukker - m e k t i g !

Jeg laget det av min egen oppskrift, men hentet inspirasjon her, her og her. De ble skikkelig gode da, og jeg fikk masse skryt.. Selv aner jeg ikke, etter å ha brukt to dager på å lage dem hadde jeg virkelig fått nok, klarer ikke spise noen selv.

Selve dagen ble som nevnt feiret borte på frokost, hjemme på sofan, tilbake på middag og så hjem til sofaen igjen. Dagen startet selvfølgelig med Imodium, for at jeg skulle slippe å løpe på do mens vi var på besøk. Det funket, men jeg hadde de vanlige smertene, og var veldig sliten på kvelden av å være sosial og å konversere. Men en fin dag var det! Jeg fikk presset på meg bunaden (hvor i svarte kom de svære puppene fra? De var ikke der da jeg fikk den som 15-åring...), et plagg jeg liker veldig godt men bare får brukt en gang i året. Tror jeg må smiske med mamma, slik at jeg får pustet litt mer til neste 17.mai, den trenger å legges ut! Mamma?? =)

Hva er det viktigste vi har hjemme?

Har du noen gang tenkt på hva som er det viktigste å ha i hus?
Joda, mat og såpe og slikt er så klart greit å ha, men du sliter litt den dagen du går tom for do-papir!

For tiden går det en del dopapir her hjemme hos oss. Og jeg har nok skylda for det meste ja. Synes nesten jeg skifter rull på holderen hele tiden. Flott med salg hos Coop i dag da! Også kjennes det godt å vite at jeg garantert har nok do-papir når jeg trenger det!
Verdens IBD-dag, internasjonal dag for Crohns og Ulcerøs Colitt

15. mai

Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer arrangerer fordøyelsesseminar i den anledning, og dette kan sees direkte på nett fra klokken 17.30. Trykk her!

I morges var Camilla (17) på "God morgen Norge" og fortalte om sine erfaringer, og om hvorfor hun bare kan spise ett måltid om dagen. Under innslaget og artikkelen her, kan du lese svarene fra nettprat med Dr. Øistein Hovde, gastroenterolog og overlege ved medisinsk avdeling, Sykehuset innlandet i Gjøvik. Er du litt usikker, eller har spørsmål, kan det godt hende du finner svar her. 


// bildet er linket til innslaget og artikkelen


Jeg synes dette er en viktig dag å markere. Selv så langt vi har kommet i dagens samfunn er det fortsatt stor usikkerhet og svært liten forståelse for usynlige sykdommer som disse. Spesielt vanskelig kan det være å forstå når man må avlyse avtaler i siste liten fordi man sitter på do. At sykdommer som handler om avføring ikke snakkes om. For hvis man har problemer med å spise blir det raskt antatt at man har spiseforstyrrelse og at det bare er psykisk. Og særlig når man går lett både opp og ned i vekt, og kan få mange utrivelige bivirkninger av medisiner.

Rett før den store nasjonaldagen som sikkert er i fokus hos mange nå, kan det være greit å stoppe opp litt og tenke; hvert år diagnostiseres det 300 nye personer i Norge. Sannsynligheten for at noen du kjenner har denne sykdommen er derfor svært tilstede. Hvor bevisst er du på det?

Det blir fort dyrt å være sykemeldt...

Hei hei, alle sammen!

Blogger fra sofahjørnet mitt. Her jeg tilbringer dagene mine for tida, når jeg ikke ligger i senga, eller sitter på do... Jeg har heldigvis tatt opp "Home and away" siden februar, så har nok av underholdning på tv'en.

Men ellers da, så er pc'en og nettbutikker veeeldig fine å hvile øynene på! Gosh altså, finnes mye fint der ute i verden, også så lett å få tak i fra sofakroken.

Og da finnes det heldigvis en slik en fin greie som heter  KickBack.no! Dette er ikke noe tull, eller lureri. Jeg har hatt det kjempe lenge, og det er geniaaalt! Konseptet går ut på at de har samarbeid med mange ulike nettbutikker, så hver gang du handler hos en butikk får du en viss prosent av kjøpesummen tilbake, i form av Kickback. 1 kickback er det samme som 1 krone. Når du har samlet opp nok kickback, eller kroner, kan du veksle dem inn i gavekort, som du så kan shoppe mer for!

Haha, få mer å shoppe for, ved å shoppe?! Jepp, GeNiAlT! Klikk her  for å registrere deg!

Dette er fullstendig gratis for deg, ingen skjulte kostnader! Bare ren og skjær shoppingglede! Stikk innom sida deres en tur i det minste, og la deg overraske over alle de ulike butikkene de har samarbeid med. Her er det mange kroner å hente! 

Fortsatt god helg alle sammen =)

Skal jeg fortelle dere en hemmelighet?

NB: Dette er et surkeinnlegg
NB 2: Jeg er nordlending, språket i dette innlegget vil gjenspeile det. Beklager til de som evt. føler seg støtt. 

 

Okei, nå er det egentlig ingen hemmelighet: Jeg er syk igjen! Type Crohns-syk. Prosessen å slutte med medisiner gikk rett til Helvette!

Vi er 99% sikre på at det er Crohnsen som blusser opp igjen. For så dårlig er jeg faktisk nå. I over to uker har jeg hatt konstant diare. Å spise føles rett og slett bortkastet, kan like godt bare kaste maten rett i dass. Den havner der innen 4 timer uansett! 

Etter noen dager med magesmerter gikk jeg til legen. Jeg klare ikke beskrive smertene på annen måte enn helt for jævlig vondt! Legen hadde mange teorier og henviste med til CT. Jeg har også sendt inn calprotectinprøve, men denne tar 4 uker å få analysert. FIRE jævla uker skal jeg altså sitte hjemme og vente på om jeg har betennelse eller ikke. CT'en ble jeg henvist til som øyeblikkelig hjelp. På nettsiden deres reklamerer de med 4 dagers ventetid på CT...for meg tok det 1,5 uke før jeg fikk time, etter å har ringt å maset tre ganger.

Hvordan i svarte kan NAV mase om at folk skal komme raskere tilbake i arbeid, når alt av prøver og undersøkelser tar så sinnsykt lang tid? I Tromsø hadde vi svar på calprotektin innen en uke, men her i store Trondheim by må den sendes sørover til Oslo. Når de har funnet svaret skal det helt sikkert sendes oppover igjen via Posten, som jo er kjent for å være ekstremt raske!

***

Dagene mine nå består i å ligge på sofaen og holde meg mest mulig i ro. Da har jeg bare moderate smerter. Med jevne mellomrom må jeg på do, noe som er smertefullt og slitsomt. Tilbake på sofaen for å samle krefter til neste do-besøk. Slik foregår hele dagen, ettermiddagen og kvelden, samt flere timer utover natta. Hver gang jeg spiser kommet nye smerter. Så er det bare å vente på at det skal passere gjennom fordøyelsen min i rasende fart slik at jeg kan gå på do igjen. Jeg begynner å bli dehydrert. Jeg er utmattet og sliten, mangler energi. Forrige helg hadde vi strålende vær i Trondheim, jeg prøvde meg da på litt luking i hagen. Det førte raskt til sterkere smerter.

Så ja, jeg er sykemeldt. På noen få uker har jeg gått fra å være i full jobb hver dag, til å bare ligge på sofaen. Humøret er på bunn. Kreftene eksisterer ikke. Jeg var så sikker på at jeg skulle klare å slutte på medisiner. Dette viser meg bare så alt for godt at uansett hvor mye jeg ønsker det så har jeg NULL kontroll over min egen kropp. Større nederlag tror jeg ikke jeg kan tenke meg... 

Crohns er bokstavelig talt bare dritt...


// bildet er linket

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits