juni 2013

Tid for mer medisin!

I dag er første dagen av ferien min, og da passer det bra med påfyll av medisin. Det er bare 7 uker siden sist, så formen er fortsatt fin.

I dag knabbet jeg til men en fotskammel til å hvile beina på! Det har alltid plaget meg her, vonde stoler kombinert med lang sittetid gir vonde og verkende ledd. Alltid før når jeg har vært til behandling har det vært noen her før meg som har tatt den eneste krakken de har her. Men i dag var jeg først!

Det sitter ei halvgammel dame her og ser litt stygt på meg, men jeg har faktisk tenkt å beholde krakken til jeg er ferdig om 45 minutter! Dette må være den største baksiden med å være ung og gammelmanns-syk, det er ingen som forventer at jeg har de plagene jeg har. Også ser jeg frisk ut med nyvasket hår og perfekt sminke. Men den er jo bare for å dekke over at jeg sover dårlig, og at jeg har så vondt i magen at jeg helst vil rulle ned på gulvet (på grunn av en vaffel med laktose i går...jeg er ikke lengre i tvil om at jeg reagerer på det!)

Noen ganger kunne jeg ønsket at jeg så skikkelig syk ut... Men samtidig er jeg glad for at jeg ikke gjør det, for da kan jeg late som at jeg er frisk og som alle andre!

Oppdatering fotsenger

For en stund siden fikk jeg fotsenger, eller spesialtilpassede såler til å ha ei skoene. Disse skal avlaste de riktige stedene under foten, for å minske smertene mine. 

I utgangspunktet var jeg litt skjeptisk. Spesielt i forhold til at de ikke tok noen avstøping av foten, men "kopierte" et bilde ved å scanne undersiden av foten min. Midt under foten er det en slags tapp på sålen som stikker opp i foten min. Jeg har bare brukt sålene to dager, men de var driiiit vonde å gå med!

Noen har sagt til meg at jeg må bruke litt tid på tilvenning. Men det kjennes som jeg sklir frem i sålen slik at tappen treffer feil. Jeg burde gå tilbake for å få dem bedre tilpasset, men de har bare åpningstid i min arbeidstid. Så det får bli senere. 

Foreløbig er jeg i alle fall ikke overbevist om at dette funker for meg. 

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits