september 2013

15 Weeks Challenge - En ting du aldri kommer til å gjøre

♥ week 3: En ting du aldri kommer til å gjøre 

Wow, mandag allerede. Ukene raser avgårde, nå er det bare 12 uker til jul fakisk. Det kan vi like.

I denne ukens challenge skal jeg fortelle om noe jeg aldri kommer til å gjøre. Og det kan være mye skal jeg fortelle dere. Jeg kommer for eksempel aldri til å hoppe i fallskjerm, som mange andre galinger sier de _skal_ gjøre en gang i livet... Men noe som er mer relevant for meg å skrive her, er at jeg aldri kommer til å få en god rutine på å ta medisinene mine! 

Hoff, nå har jeg gått på medisner fast i 4 år. Hver eneste dag har jeg tatt en eller annen form for medisin. Jeg har prøvd ulike dosetter. Jeg har prøvd å plassere medisinen forskjellige steder i huset for å minne meg på den. Jeg har prøvd med alarm og huskelapp. Men alle disse tingene funker bare en liten stund. Så har jeg sett meg blind på plasseringen, stopper alarmen på mobilen og tenker at jeg tar medisinen når jeg går opp... osv. Jeg klarer bare ikke huske på det over lengre tid. Men jeg har på en måte innfunnet meg med det. Nå har det faktisk fungert over lengre tid å ha medisinen stående på nattbordet. Så husker jeg det i alle fall på kvelden når jeg legger meg, men det er overraskende lenge jeg har husket det på morgenen også. Jevnt over får jeg i meg nok medisin, frem til nå har alle medisinene jeg har tatt vært langtidsvirkende. Det vil si at om jeg mister en dag eller to vil det ikke ha så stor effekt i det store bildet, så lenge jeg får i meg riktig dose de fleste dager. Men jeg vet ikke helt hvordan det vil fungere hvis jeg en dag får en medisin som MÅ taes hver dag... men den tid, den sorg. I dag fungere mine dårlige rutiner. Den fine dosetten er, som dere ser, tom... Jeg bruker den vel annenhver uka. Så glemmer jeg å fylle på, og tar bare medisinen rett ut av boksen. Men så blir jeg litt sløv på det, og må igjen fylle på dosetten. Kanskje det er det som fungerer...? Ikke vet jeg.

Hvorfor trenger toalettpapir reklamer...?

// Dump a Day 

Hoho, lite å gjøre i dag, eller egentlig ikke. Nå har jeg vært sykemeldt i en uke. Fastlegen min var enig i at kroppen min trenger en pause. Han sykemeldte meg 100% i to uker, og etter det skal jeg vurdere hvor stor prosent jeg ønsker videre. Det var altså ikke noe snakk om å bare ha en pause på to uker og så begynne i jobb igjen. Og det gjør så godt at en fagperson kan fortelle meg at det er greit at jeg er dårlig. Det er greit at jeg har vondt og trenger en pause, selv om jeg ikke kan peke på noen tall eller prøver. Så nå skal kroppne hvile, og så trener opp igjen!

Googler litt rundt i dag, og oppdager at toaletthumor virkelig er noe folk liker! Toalett-papir-humor enda mer! Her fant jeg mange timer med underholding, og det tenker jeg er perfekt å dele her på bloggen. Så, hold dere fast:   

Blir ikke plass til alle jeg lo av her i ett innlegg, får vise dere flere senere! God natt. 

 

// alle bildene er linket til opphavssiden.

Hva gjør du på do?

Kilde: dinside.no

Med kronisk tarmbetennelse hender det at jeg går mye på do. Når jeg får medisin er jeg stort sett frisk, men plutselig en dag slår magen seg vran. Jeg kan ha spist noe den ikke liker, eller jeg har stresset mye, eller den bare er sur... I alle fall hender det jeg bruker en del mer tid på do enn andre mennsker. Derfor ønsker jeg meg denne:

Jeg synes helt ærlig ikke den er noe fin! Det ser jo ikke ut som en do heller. DinSide.no skriver dette: "Den gigantiske amerikanske kjøkken- og badprodusenten Kohler har oppgradert toalettet som understreker at toalettbesøket langt fra er noen bagatellmessig opplevelse, og med siste versjon av Numi-serien håper de å gjøre den av og til altfor lange reisen så behagelig som mulig."

Men det som gjør at jeg ønsker meg denne, er listen undet:

  • Stemningslyd i sju skiftende farger.
  • Bluetooth og høytalere, slik at man kan streame musikk fra smartphone. Både for stemningen, og kanskje for å overdøve andre lyder...
  • FM-radio i tilfelle du ikke har eller har glemt smartphonen.
  • minijack-inngang for bruk av nesten hvilken som helst lyddings.
  • Oppvarmet dosete.
  • Varmluft for å varme beine (g e n i a l t)
  • deodorantisator renser lufta for alle mulige lukter... 
  • Bidét-funksjon for vask og tørk. 
  • Sensor for automatisk åpning av lokket når du kommer inn i rommet.
  • Berøringsfølsom fjernkontroll.
"Det er mulig å lagre ulike brukermønstre, slik at for eksempel hvert familiemedlem enkelt kan aktivere sine personlige skylle- og tørkevaner eller andre funksjoner via fjernkontrollen.

En batteripakke gjør det mulig å bruke toalettet også når strømbruddet rammer huset eller blokka, og Kohler lover hele 100 nedskyllinger på én lading." //dinside.no

Vi driver på og pusser opp badet vårt nå... Kanskje jeg skal prøve å overtale kjæresten til å kjøpe denne? Det koster rundt 37 000 kr...men man finner fort dusjkabinetter og boblebad til denne prisen, så det kommer vel an på hva folk prioriterer? *hihi*

15 Weeks Challenge - Noe eller noen du savner

♥  Week 2: Noe eller noen du savner

Kan raskt ramse opp "noen" jeg savner, men akkurat her vil jeg nevne NOE jeg savner. Jeg savner å være frisk! Jeg savner å ha en eneste dag uten noen form for ubehag. Enten er det vondt i magen, eller vondt i leddene, eller vondt i hodet, eller forkjølet, eller annen form for syk. Det er liksom alltid noe! Alt henger sikkert sammen med hverandre, og hvis jeg klarer å fjerne ett ubehag vil kanskje flere også forsvinne, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det. 

Jeg har liksom lært meg å leve med det meste av ubehaget, jeg vet hvordan jeg skal håndtere magesmertene nå, og leddsmertene kan holdes nede med Paracet. Men når disse plagene har pause, så popper det alltid opp noe annet. Jeg har vel kommet til et punkt at jeg har glemt hvordan det var å være helt frisk. Hvordan er det egentlig?

Jeg ga opp...

Onsdag denne uka møtte jeg den berømte veggen! Akkurat en uke etter at jeg var til time hos revmatologen. Jeg får kanskje begynne med den:

For to uker siden skrev jeg DETTE innlegget om min dårlige samvittighet i forhold til å klare å jobbe eller ikke. Jeg har lenge hatt vanvittig vondt i beina hver eneste dag. Men alle tester hos fysio tilsier at leddene mine er gode. Jeg er ikke hoven, og ikke så veldig øm når de trykker. Men timen til revamtologen gjorde godt! Hun trodde på meg og mine smerter. Hun sa også at leddene mine er fine, og at jeg ikke har typiske artritt-smerter. Men at smertene mine er like reelle fordet, på grunn av at jobben min gir ekstra belastning på senene rundt leddene. Og siden leddene mine er skjøre i utgangspunktet, tåler de ikke så mye belastning. Dette var godt å høre, at det er en årsak til smertene. Og at jeg blir så sliten og utmattet etter jobb fordi jeg bruker alt av krefter på å holde ut smertene. 

Det som ikke var så godt å høre, var at det ikke er noe å gjøre for smertene mine...Revmatologen anbefalte meg å tenkte mer seriøst på å bytte jobb. Så der fikk jeg egentlig beskjeden ganske klart; bytt jobb eller fortsett med smertene!

Tilbake til denne uka:

Etter timen på revmatologen bestemte jeg meg for å holde ut så lenge jeg klarte. Jeg har hatt samtale med min nærmeste leder og satt opp en liste med tilretteleggingstiltak. Jeg avtalte time med sosionom for å få litt hjelp til å sortere alt og noe tips om veien videre. Også gikk jeg på jobb. Men etterhvert som dagene gikk merket jeg at det bare ble tyngre og tyngre. Etterhvert som jeg fikk oversikt over tiden fremover så jeg at det bare kom til å bli enda mer arbeidspress, og da raknet det for meg. Jeg klarte bare ikke å finne krefter til å faktisk gjennomføre. Etter ti minutter grining i bilen på parkeringsplassen, og ytterligere en times tid med høy tankegang for hvordan jeg skulle få til dette, bestemte jeg meg til slutt for å ringe legen min! 

Torsdag denne uka ble jeg sykemeldt. I tillegg til alt annet har jeg blitt forkjølet, så disse første dagene har jeg vært hjemme med snørr og nesespray. I morgen skal jeg til fastlegen min for å diskutere hva vi skal gjøre fremover. Nå har jeg jo bare hatt to "fridager" fra jobb, hvor jeg i tillegg var forkjølet, så har ikke fått kjent så mye på effekten av det. Får bare vente og se. Da er det i alle fall godt å tenke på at arbeidsplassen min ikke taper penger på at jeg er borte. "Unntak fra arbeidsgiverperioden" er fantastisk for kronisk syke!
15 Weeks Challenge - ditt siste innkjøp

♥  week 1:  Ditt siste innkjøp

 

Mitt aller siste innkjøp (bortsett fra kjedelige matvarer) var storhandling på apoteket:

 Jeg liker å ha nok medisiner "på lager", og henter derfor alltid ut mer enn én boks. Denne gangen ble det tre måneders forbruk av Salazopyrin, Paracett, Imodium og Ranitidin. Medisiner mot ledd, smerter, diare og halsbrann. Alle mine medisiner som gjør hverdagen _litt_ enklere ♥ 

 

15 Weeks Challenge - med en twist av kronisk sykdom!

Tidligere i vår hadde  "alle andre" ulike former for "challenges", og jeg har lenge tenkt på å prøve en slik selv for å få inn litt mer innhold på denne kjedelige bloggen. Men for å holde meg på temaet skal jeg ikke plage dere med kjedelig tekst og bilder av livet mitt, men av livet som kronisk syk. Og for å ikke gape over mer enn jeg faktisk klarer, kjører jeg ett innlegg i uka i stede for hver dag. Jeg har også kuttet ut noen av punktene, og gjort om en del av dem til å passe mitt kroniske liv. Tror dette blir bra, og håper det vil være interessant å lese for dere.

Dette blir altså min 15 Weeks Challenge - med en twist av kronisk sykdom:
Første innlegg kommer i morgen, og hver mandag fremover helt til jul faktisk. Bare 15 uker til jul, yeay! 

♥ week 1: Ditt siste innkjøp    

♥ week 2: Noe eller noen du savner                                       

♥ week 3: En ting du aldri kommer til å gjøre

♥ week 4: Favorittmaten din

♥ week 5: Medisinene dine

♥ week 6: 5 ting du ønsker deg

♥ week 7: Noe du er redd for

♥ week 8: Badet ditt

♥ week 9: 10 personer/gjenstander du ville tatt med på en øde øy

♥ week 10: Innholdet i vesken din

♥ week 11: Favorittproduktet ditt akkurat nå

♥ week 12: Nattbordet ditt

♥ week 13: Favorittproduktet ditt akkurat nå

♥ week 14: Mobilen din

♥ week 15: Et 3 år gammelt bilde av deg//bildet er linket


Sjokolademelk og samvittighet...

Jeg har blogg ja...svarte! Også jeg som var så godt i gang. Men sannheten er det at jeg ikke har noe overskudd for tiden. Jeg er på null. Jeg lever, men det er også bare det. Jeg jobber, hver dag hele uka. Men det er det eneste jeg har gjort den siste måneden. Etter jobb bruker jeg all min energi på å være våken, til jeg kan gå å legge meg. Jeg har dermed innsett nå at jeg egentli ikke lever. Når jeg jobber 7.15 timer per dag bør jeg klare å gjøre andre ting i løpet av døgnet.

Årsaken til dette tror jeg er fordi jeg går med konstante smerter i beina. Jeg føler jeg er litt tilbake til der jeg var for et år siden, før jeg fikk artritt-diagnosen. Jeg haaar så vondt! Hele dagen, hele døgnet. Noen dager værre enn andre, men aldri smerteFRI. Det tærer på kreftene altså.

Nå på onsdag skal jeg til legen på revmatologisk avdeling. Alle blodprøvene mine er fine, alle testene hos fysio er fine. Jeg har god bevegelighet i alle ledd, og ingen tydelige hovne ledd. Men uansett har jeg vondt! Så nå står alt på timen min på onsdag egentlig. Der må jeg/vi finne ut hva jeg skal og kan gjøre. Jeg går nok mot en sykemelding...

En sykemelding vil kanskje, forhåpentligvis, gi meg litt mer overskudd til å klare å trene litt. Klare å leve litt. Og klare å komme meg ovenpå for å klare å jobbe mer. Men det er virkelig ikke lett, nå har jeg klart å jobbe fult i 7 mnd for å igjen ha rett på sykepenger. Det er ikke med god samvittighet at jeg igjen skal lønnes av det offentlige... Men vi får se, onsdagen vil vise!

Tilbake til overskriften: jeg eeelsker sjokolade. Og jeg elsker sjokolademelk! Men jeg liker ikke o'boy særlig godt... Og når jeg har funnet ut at vanlig melk ikke har det så bra i magen min, har den eneste løsningen vært laktoseredusert melk med o'boy. Men NÅ vet dere, har jeg helt tilfeldig funnet ut at den nye "Litago lettere sjokolademelk" er laget av laktoseredusert melk! Så denne kan jeg koooose meg med! Det er godt med små gleder i en tung hverdag!Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits