oktober 2010

Serviceinnstilt servicepersonell - en gladhistorie

I dag var jeg på apoteket for å hente diverse medisiner. Der, som alle andre steder, møter man mange ulike mennesker, og jeg tror jeg har møtt dem alle! Som hun som nesten nekta å gi med medisinen min fordi legen hadde skrevet feil paragraf (§, grunn til at jeg skal få medisinen på blåresept) i forhold til diagnosen min. Og hun i dag som spurte om jeg ville ta ut en ekstra eske piller siden de bare holder i 1 mnd og jeg dermed slipper å løpe på apoteket så ofte =)

Det er så mye mer hyggelig med sånne mennesker som jeg møtte i dag, det er faktisk skjelden jeg går ut fra et apotek og føler at de har hjulpet meg. Det er heller ofte at jeg må forsvare meg om mitt medisinbehov. Som når legen øker dosen på medisinene mine til tre piller, men på den resepten jeg fikk tidligere står bare at jeg skal ta én pille.. Ja daaa skal personalet på apoteket være veldig profesjonell og hjelpsomme og påpeke at jeg nettopp har hentet medisiner og ikke trenger nye enda. =P

Men i dag var altså et hyggelig møte, selv en så liten ting kan være nok til at hverdagen blir lettere for meg, og gir et bedre bilde av dem. Tenk om alle i serviceyrker kunne vært like serviceinnstilt?? =)
Oppdatering...

Er det noe jeg absolutt ikke liker så er det å sutre og klage hele tiden... Derfor gjør jeg det bare til kjæresten min ;) Men, hvis dette skal være en blogg om hvordan det er å være syk, så kan jeg vel ikke bare skryte av at jeg er "frisk" uten å skrive om hvordan jeg faktisk har det nå...

For jeg har det ikke så bra =( De siste dagene har jeg bare vært kvalm og slapp. Torsdag hadde jeg eksamen og jeg håper for alt i verden at jeg i det minste består, for det var virkelig en tung gjennomføring!! Var hele tiden redd for at jeg måtte kaste opp. I tillegg sover jeg utrolig dårlig, våkner hele natten og er urolig og drømmer mye rart.

Hva dette skyldes? Aner virkelig ikke. Det trenger jo ikke ha noe med Crohn'sen min å gjøre i det hele tatt, jeg kan jo faktisk ha fått omgangsyken eller noe. Men uansett kommer jo dette på toppen av alle de andre dagene jeg har vært dårlig, av Crohns eller forkjølelse/influensa. Så nå gleder jeg meg bare til jeg kan slutte på medisinene mine og få tilbake immunforsvaret mitt =)Snart, om bare to uker starter praksisen min, 6 uker i barnehage =) Det skal bli godt å slippe skolen en stund, ingen eksamener eller oppgaver eller forelesninger, bare jobbe og kose meg. Håpe kroppen min kan klare å normalisere seg litt da =)

Hanne

Jeg er frisk!!!!! Eller...?

Kontroll på medisinsk dagenhet #5

Jeg er nå det legen definerer som det jeg kaller frisk =D Bedre forklart er betennelsesverdien min nå så lav som man kan forvente hos personer med tarmbetennelse!! Normalt bør den ligge under 50, mens jeg nå har 120, og det er jeg kjempe fornøyd med!!!

Jeg hadde også gode kaliumverdiger, så slipper ta den pilla mer. Så nå har min daglige cocktail som tidligere besto av 13 piller blitt redusert til bare 4 :D Og etterhvert skal jeg slutte helt på kortisonkapselen, og ender opp med bare TRE piller om dagen, i tillegg til at jeg bør ta vitaminer. Men sprøytene skal jeg fortsette på i ett år til fra nå, for å være sikker på at det ikke blusser opp igjen når eg slutter på medisiner. Men det er helt greit å sette en sprøyte hver 14. dag, så lenge jeg er frisk og fin eller =)

Min daglige cocktail

Men, så er det det store MENNET!! Jeg er jo kronisk syk, jeg vil aldri bli helt frisk. Men sykdommen kan være i "dvale" og jeg vil fungere og være "frisk". Hvor lenge det faktisk blir vet man aldri. Det er flere ulike årsaker som trigger eller utløser betennelsen igjen, feks eksamensstress... Såå, jeg har god grunn til å bare ta det heeelt med ro fremover nå da ;)

Legene godtar heller ikke bare at betennelsesprøvene mine er ok, de vil absolutt se i tarmen min for å se om det e noe inflammasjon/betennelse igjen... Det betyr at jeg om 1,5 mnd skal ha koloskopi, kameraundersøkelse av tykktarmen, og OJ som jeg gleder meg!!!!

 

Men ellers rusler dagen av gårde. Jeg har mye å gjøre på skolen, første eksamen til uka. I tillegg jobber jeg alle dagene jeg har mulighet, så jeg vil så absolutt si at jeg er i myyye bedre form enn jeg var i fjor. Og den skal eg prøve å holde på så lenge som mulig, ved å finne ut hva jeg tåler å spise og hvordan jeg best bør legge opp dagene mine for at magen skal synes det er greit =)

 

Og snart er det jul, snøen har allerede kommet og det er mørkt både når jeg står opp og drar hjem fra skolen/jobb =)

Hanne

Dagens banan!

Smoooothie

En banan
Frosne jordbær
Vaniljeyoghurt

 

Mmmmmh =D

Dagens banan!

Banansplitt / banankræsj

Ser kanskje ikke så veldig appetittelig ut, men det er banan i skiver, vaniljeis og sjokolade og karamell saus.

Mmmmh, kjempegod måte å få i seg banan ;)
(Og masse kalorier ;)

 

I morgen er det tid for ny kontroll på sykehuset, og da skal behandlingen revurderes og hva som skal gjøres fremover. Skal også ta prøver på kaliumnivået, så da får jeg svar på om all banenspisinga ( og de stygge pillene) har hjulpet =)

 

Hanne


Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits