november 2013

15 Weeks Challenge - uke 10 og 11

Plutselig er det mandag igjen, ukene går så fort nå! Klarer nesten ikke henge med. Nå er det faktisk bare fire uker til jul, og eg gleder meg bare enda mer. Jeg skulle ønsket at huset vårt ikke var bare kaos, slik at jeg kan få pyntet og nytet tiden her hjemme, men vi skal heldigvis reiste til familie å feire jul og nyttår, så jeg får nok så mye kos jeg trenger. Men, challengen min, jeg "glemte" jo forrige uke, så får ta den igjen nå i tillegg til dagens challenge.

♥ week 10: Innholdet i vesken din


En helt vanlig veske uten noe spesielt merke eller design, men den funker til mitt formål. Fordi jeg som oftest drar ut av døra med bare pengeboka tar jeg den også med her. Innholdet i veske er som på bildet under herNotatbok på jobb 
« diverse papirer « briller, faktisk...bruker dem aldri « ørepropper « låsespray, det værste jeg vet er når låsen til bilden er forrset « sminke « pengebok «nøkler til jobb « neglefil « penn

Kun nødvendige ting med andre ord. Innholder i pengeboka mi er som følger:


Hårspenner « lovehearts, mot akutt halsbrann « lipgloss « Imodium « Ranitidin, halsbrannmedisin « penger, så klart « donorkort, om noe kan brukes i denne kroppen den dagen jeg selv ikke kan bruke det, så vil jeg gjerne være til nytte « visittkort til sosionom « frikort, bruker ikke lang tid på å fylle opp egenandelskontoen. « Og så klart diverse uinteressante kort.

Så, ikke akkurat noe spennende innhold kanskje. Men her, som alle andre plasser jeg befinner meg finnes det medisiner mot diare og halsbrann. Jeg drar ingen steder uten! Vanligvis har jeg også Paracet i veska, men av en eller annen grunn var den tatt ut nå når jeg skulle ta bildene... Men tror jeg har en dunk stående i skapet på jobb i tillegg til på kjøkkenet og nattbordet og hanskerommet på bilden, så dekker nok det de stedene jeg befinner meg mest. 

 

 

♥ week 11: Favorittproduktet ditt akkurat nå

Oj, denne var vanskelig. Hvordan defineres et produkt? Som jente bruker jeg nok en del forskjellige produkter, men akkurat nå har jeg egentlig ikke noen spesiell favoritt som jeg sverger til. Men, jeg er ganske så plaget med at jeg blir lett tørr på hendene. I mine dårligste perioder, hvor jeg er mye på do og vasker hendene litt for ofte, er jeg faktisk så tørr at huden sprekker og blør. Jeg har derfor lenge lett etter en god håndkrem som fukter, holder på fuktigheten, og som ikke svir så forferdelig når jeg allerede er sår. Med i et blad fikk jeg en prøve på denne kremen:


// Vitus apotek

Den har ikke fått så veldig god skår i tester jeg har lest, da de mente at den ikke holdt særlig på fuktigheten. Men min erfaring hittil er at hendene mine blir baby-myke i lang tid. Andre kremer synes jeg blir for klissete og klabbete lenge etter jeg har smurt hendene, men denne kan jeg spille på tabletten min rett etterpå ;) Kjæresten synes også at mye av kremene mine lukter stygt, mens denne klaget han ikke på, så da er det en ny favoritt.
 

En mnd igjen til jul - ønskeliste

Eller, jeg har egentlig ikke noen liste...syntes bare dette bildet passet så bra i dag.

I hele helga, og egentig siden torsdag tror jeg, har jeg hatt irriterende mageknip. Det kjennes ut som diareknip, men foreløbig har ingenting skjedd. Nå ønsker jeg bare å få gå på do og bli færdig med det, men neida. Nå plutselig bestemte magen seg for å fungere i normalt tempo!

Jeg er klar!

Jeg har tatt full dose Paracet, og knestrømpene er på (de litt mindre sexye desverre, kjære) for i morgen treffer nok en storm trønderlag. Og gjett at jeg kjenner det allerede! I morgen er planen å fortsette å pusse opp, så jeg er nesten enda mere spent på hvordan morgenkvelden blir...ingen store planer for å si det sånn!

Nei, nå funker paracetten snart, så forhåpentligvis får jeg sovet greit denne natta. Krysser fingrene for morgendagen!

Sliten kroniker med fantastisk kjæreste!

Oj, tirsdag allerede? Skulle jo kommet nytt innlegg i "15 weeks challenge" i går, men jeg har vært helt i min egen lille boble. I løpet av helga var det hele tre stormer som traff oss, og i dag kom snøen. Og gjett at jeg kjenner det i hver en fiber i kroppen! Konstant verk i beina og ledd, trykk i hodet, dårlig humør... I dag bikket det fullstendig over for meg på grunn av et baderomsmøbel! Idiotisk bagatell, men jeg maktet bare ikke mer. Jeg blir som oftest stille og mutt når jeg har vondt, eller eksploderer for småting. Og uten at jeg tenker over det, snapper jeg nok mer enn jeg strengt talt trenger. I dag nektet jeg til og med å lage middag til kjæresten... 

Jeg skriver ofte her om hvor slitsomt det er å være syk, men det er virkelig ikke noe mindre slitsomt å være pårørende. Jeg kan innrømme så pass, det er nok ikke bare enkelt å leve med meg. Men det betyr så utrolig mye at du enda er her, kjære! 

Men jeg gjorde det godt igjen, tror jeg, med grændis til kveldsmat nå i kveld. Også vasker jeg t-skjortene og sokkene hans, og bretter boxerne. Jeg vet ikke om det er godt nok, men jeg prøver i alle fall å gjøre noe fint i ettertid av de dårlige periodene mine. Slik at han ikke skal føle at det baaare er slitsomt å leve med meg...

Nei, nå skal jeg gå å legge meg! Ullstrømpene som går over knærne er obligatorisk nattøy nå på vinteren,sammen med fleezepledd og to dyner. (nesten) Klar for jobb igjen i morgen! 

// pårørende - Sykehuset innlandet15 Weeks Challenge - 10 personer/gjenstander du ville att med på en øde øy

Mandag igjen, uke 9 av challengen. Det betyr at det bare er 6 uker igjen til juuul! Jeg gleder meg som en liten unge. Samtidig som jeg forbanner alt som heter oppussing, for når huset er en eneste stor støvsky er det ikke noe gøy å pynte til jul. Noe jeg alltid har gledet meg mest til. Men men, koser meg heller med å ordne julegaver og lage adventskalender. Jeg tror nok noen kommer til å bli spesielt overrasket i år... *hihi*

♥ week 9: 10 personer/gjenstander du ville tatt med på en øde øy

Svært lite juleaktig dette da, når jeg tenker på "øde øy" forestiller jeg meg alltid en sydenøy. Jeg klarer ikke å sette noen prioritert rekkefølge, så det får bli en samling av de ti viktigste tingene.
  1. Kjæresten min, så klart! Er ikke vits å si så mye mer om akkurat dette punktet, men jeg ville ikke dratt noen steder uten han. 
  2. Imodium. På øde øyer er det nok litt av hvert funky man må spise, og slik jeg kjenner magen min rett trenger jeg uten tvil Imodium. Må nok ta med et helt lager da.
  3. Toalettpapir. Rimelig greit laget av dette også altså, tror faktisk ikke jeg ville klart meg uten dette uansett hvor jeg er.
  4. Tannbørste. Pels på tennene er noe av det værste jeg vet!
  5. Kortstokk. For variasjonene skyld. Soling og bading blir nok fort kjedelig.
  6. Hodepute. Når jeg har kjipe netter, vondt, eller bare trøtt og sliten, da _må_ jeg ha god hodepute, gjerne flere.
  7. Solkrem/sunblock. I bøttevis. Om det er medisinene eller immunforsvaret mitt vet jeg ikke, men jeg tåler absolutt ikke sol. Får soleksem bare av å tenke på sola.
  8. Antihistamin. Av samme grunn som over. Og sikkert greit å ha ved insektstrikk o.l.
  9. Medisinene mine. Jeg ville faktisk ikke overlevd særlig lenge uten. 
  10. Såpe/shampo. Altså, det er grenser for hvor lenge man orker å gå uten å få vasket seg skikkelig.

Når jeg ser gjennom denne lista er den omtrent som pakkelistene mine når jeg skal ut å reise. Jeg er stort sett alltid påvirket av medisiner og andre medikamenter som kan gjøre hverdagen min enklere, og uten disse har jeg det ikke bra. Nå er det jo uansett ganske urealistisk å skulle reise til en øde øy, men uansett er det ikke så veldig annerledes enn når jeg reiser til befolkede steder også. Jeg har alltid håndbaggasjen full av medisiner og smertestillende, i tilfelle baggasjen blir borte. Og jeg tar alltid med meg mer enn jeg kan få bruk for, slik at jeg aldri trenger å oppleve å bli fri. Jeg reiser også med alle medisinene i originalembalasjen, og i noen tilfeller med reseptene for å unngå at det blir noen spørsmål i toll og slikt. Utrolig stress altså. Jeg har med meg "reiseapotek" som er større enn toalettmappa til kjæresten. I tillegg til min ege toalettmappe som inneholder det man kunne få brukt for av kremer og slikt. Jeg skulle egentlig fått ekstra baggasjekilo på blåresept, blir jo så liten plass til klær! Men men, dette er livet mitt nå. Jeg er vant til det nå. Og i tillegg til flyskrekken hjelper det faktisk på nervene når jeg vet at jeg har alt av det medisinske i orden. Og siden jeg skjelden reiser noen steder uten kjæresten kan jeg vel med rette låne litt plass i hans koffert...?! Ja, det var lurt!

http://www.vittig.no/strandet-pa-en-ode-oy/

// bildene er linket

Pensjonisten på tur...

Jeg har vært en tur i byen i dag, på møte med Bedriftshelsetjenesten og snakket om min fremtid i arbeidslivet. Det var veldig oppløftende å snakke med noen som er enige i tankene mine, og uenig med det offentlige om at hovedmålet ved sykemelding er å komme tilbake til arbeidsplassen. Så nå skal vi jobbe videre med å få meg inn i en annen form for jobb enn jeg har i dag. Spennende!

Siden BHT hadde kontor midt i sentrum valgte jeg å ta buss. Vanligvis kjører jeg uansett hva jeg skal, og nå kjenner jeg hvorfor. For de som er kjent i Trondheim gikk jeg av bussen i Munkegata og var på møte i Dronningens gate, kryssende med Nordre gate. Ikke spesielt langt å gå. Etter møtet trasket jeg opp til Torget og tok bussen hjem derfra. Det var heller ikke langt, kanskje jeg har gått en km til sammen? Og gjett at jeg kjenner det i beina!

På busstoppet var det ti minutter til bussen skulle gå, og jeg kjente at jeg ikke hadde sjans å klare å stå så lenge. Så da måtte jeg bare bølle meg vei gjennom tåken av pensjonister på tur. Noen med stokk, til og med ei med rulator. Men ingen brukte benken! Så der satt jeg da, ei ung og tilsynelatende frisk jente midt i tjueårene, mens pensjonistenen sto rundt meg og kaklet. Følte meg ikke akkurat særlig frisk og raskt da nei.

Men, i morgen dere, da skal jeg faktisk begynne på jobb igjen! Jeg har ingen tro på at det blir enkelt, eller at jeg vil klare det fint. Det er et forsøk på å være i arbeidsrelatert aktivitet, som NAV kaller det. Og et forsøk på å ikke tørke fast hjemme i sofaen. Neste steg er et tverrfaglig møte med NAV, BHT, arbeidgiver og fastlege, også meg da. Så skal vi diskutere framtiden min... Men først, kos med småbarna mine igjen i morgen, gleder meg! <3

15 Weeks Challenge - badet ditt

♥ week 8: Badet ditt

Haha, det var virkelig ikke planlagt at denne overskriften skulle komme akkurat nå... For badet mitt ser omtrent slik ut nå:


Huff. Det har vært utrolig mye styr med gulvet her, men nå er det forhåpentligvis snart vegger og tak på plass. Og da mangler vi bare innredning. Så foreløbig bruker vi det ene bitte lille toalettrommet vi har nede i gangen. Dette er også nyoppusset, vi brukte bare 1 år på å få det ferdig... men det er i alle fall koselig og fint. Akkurat passe stort også faktisk, for når jeg sitter på do der kan jeg støtte nettbrettet mot døra... *høhø*

Men, badet mitt ja. Hovegrunnen til at vi pusser det opp er på grunn av at det ikke var tett. Flere fliser var løse, fuger mellom flisene manglet flere steder både på gulv og vegger. Og til tider kom det en ganske intens, sur, pissoarstank. Så, det var en fryd å få revet ut alt og lage vårt eget! 

Innredningen er også valgt mye etter mine behov. Det først som ble bestemt var at vi skulle ha belegg på gulvet, ikke flis. Et stort pungt er at belegg er mye tettere enn flis, og tett bad vil vi virkelig ha! Men samtidig er belegg mye mykere enn flis. Og det er jo ingen hemmelighet at jeg til tider bruker litt tid på badet, og noen ganger på badegulvet. Det er lenge siden sist nå, men det gjør jo ingenting at badet er utformet til det beste for slike formål.

Veggen ved siden av toalettet ble lektet ut mer enn vi hadde sett for oss... Men når jeg nå tester er veggen i perfekt avstand for å lene seg mot den. I sene nattetimer, når jeg helst vil ligge i senga og sove, men må sitte på do og la tarmene jobbe. Da er det godt å kunne støtte seg mot veggen og bare vente til tarmene er ferdige. Hehe.

Vi hadde i utgangspunktet bestemt oss for dusjkabinett. Et ganske stilig et sådan. Men i løpet av sommeren fant kjæresten ut at det beste for meg og beina mine hadde vært om vi hadde badekar som jeg kunne varmet meg i. Det var jeg jo i utganspunktet enig i, men det er så crap å dusje i badekar, så jeg ville bare ha dusj uansett. Men når vi så oss litt rundt fant vi noe så fancy som dusj-badekar. Det er ett litt kortere badekar, hvor det i ene neden er bredere, 85 cm. Det er også flatt i bunnen, slik at det skal være enklere å stå i det. Så dette ble da løsningen vår. 


// Svedbergs

Videre var tankene på hvordan vi vil det skal se ut der inne. Hvilke farger og annet. Jeg synes badet er husets viktigste rom, rett før soverommet. Stua kan være så som så, men hvis jeg ikke trives på badet eller soverommet, hvor skal jeg liksom da være? Vi brukte derfor litt tid på å finne vegger, og har nå gått for våtromsplater. Disse får man levert med utseende som fliser. Vi har tre vegger med store hvite fliser, samt plater med sort blomstermønster bak vask og dusjsone. Det kommer til å bli så stiiilig. I tillegg til at vi kjøpte et billig baderomsmøbel, det skal jo bare romme tingene våre, og la mer penger i stilige blandebatteri. Jeg er så fornøyd!

Nå gjenstår det bare å faktisk få det ferdig... Vi bruker kun fagfolk til hele badet, og det gikk i utganspunktet greit å koordinere de ulike folkene. Helt til maleren prøvde seg på skitne triks, og la belegget med digre fartshumper i hele rommet. Så der har vi faktisk blitt forsinket en uke fordi de måtte rette opp i feilene. Men nå ser det endelig ut til å bli bra. Jeg gleder meg til å vise bilder av det ferdige badet MITT. Kjæresten får bruke toalettet nede i gangen når badet er opptatt av meg. *høhø*

 

#oppussing #bad #interiør #sykdom

Miss HaDa

Miss HaDa

26, Trondheim

Hei, jeg heter Hanne og jeg går mye på do! Dette er en blogg om livet mitt og hvordan det er å være kronisk syk. Jeg fikk diagnosene Morbus Crohn (tarmbetennelse) i 2009, og IBD-relatert artritt (leddgikt) i 2012, og lærer fremdeles hvordan jeg best kan takle dem i hverdagen. Det ønsker jeg å dele her, for å gi innsikt og forståelse. Jeg skriver om oppturer, nedturer og oppdaterende småprat. I tillegg til oppdateringer på medisinfronten og om undersøkelser og kontroller på sykehuset.

leser denne bloggen NÅ

Kategorier

Arkiv

hits